Goffert-treintje

Gofferttrein 2Helaas, het treintje dat jarenlang in De Goffert reed was zo verouderd en slecht dat het verkocht moest worden (rijdt straks in Zweden). Het ding werd in maart  met rail en al opgehaald door de Zweedse exploitant van pretpark Nils Holgerssons Värld die het treintje gaat opknappen en weer laat rijden. Nog níet dit jaar, aldus de nya aktiviteter 2013.

 

In november 2010 waren Robert Quint, Pim Egbertzen (15 jaar) en Jordi Wouters (12 jaar) de superhelden van Nijmegen-2010. “Mede dankzij Roberts hulp kan het stoomtreintje door het Goffertpark rijden. Hij schept kolen, houdt het perron schoon, verkoopt kaartjes en laat de trein aan het eind van de dag stoom afblazen. Hij doet dit op tourbeurt met Pim Egbertzen (15 jaar) en Jordi Wouters (16 jaar). De hulp is erg belangrijk omdat de treinmachinist niet alleen kan werken.”. Aldus de gemeente Nijmegen.

De geschiedenis van het smalspoorlijntje is er overigens een van vele telleurstellingen. Lees hier het verslag van Hylke Roodenburg in de Blog van Het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *