Inbraakpreventie-avond

P1000718Woensdagavond 9 oktober 2013 waren ruim 300 bewoners van de wijken St. Anna, Hazenkamp, Heyendaal en Nijeveld (Muntenbuurt, Landbouw-buurt en Willemskwartier) aanwezig in de aula van de SSGN, IJsbeerstraat.
Wijkagenten Marcel Rutten en Olaf Kakerissa meldden het aantal  inbraken in de wijken tussen 1 januari en 30 september 2013: in St. Anna 39, Hazenkamp 43, Heyendaal 26 en in Nijevelt 41. De wintermaanden (november-februari) en zomermaand juli zijn favoriet  bij de inbrekers.

In de meeste gevallen wordt ingebroken aan de achterzijde van het huis, wat daar vaak wat minder beveiligd is en waar de kans op betrappen kleiner is. Deuren en bovenlicht worden er meestal opengebroken. Bijna altijd gaat het om gelegenheidsdieven die meestal met eenvoudig gereedschap te werk gaan: schroevendraaier, waterpomptang en bahco.

Goed hang- en sluitwerk voorkomt in meer dan 90% van de gevallen een inbraak, maar laat ook geen GFT-containers of andere zaken buiten waarmee een dief naar de slaapkamerramen kan klimmen. Zorg buiten en binnen voor goede verlichting.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *