Theeschenkerij de Goffert

theeschenkerij_theetuin_de_GoffertVanaf de opening in 1939 lag in het Goffertpark in Nijmegen Theeschenkerij de Goffert. Stichting Theeschenkerij de Goffert zet zich in voor de heropbouw van dit architectonisch erfgoed.

Stichting Theeschenkerij de Goffert heeft als doel het herbouwen van dit architectonisch erfgoed. Tegelijkertijd wil zij voorzien in een aantrekkelijke horecavoorziening voor parkbezoekers en buurtbewoners.

Vanaf de opening in 1939 lag in het Goffertpark, tussen het stadion en het openluchtheater, theeschenkerij de Goffert. Halverwege de jaren ’70 is dit markante gebouw in verval geraakt en uiteindelijk gesloopt. Vanaf dat moment mist het volkspark niet alleen een aangename horecavoorziening, ook is hiermee een prachtig voorbeeld van “het nieuwe bouwen” uit Nijmegen verdwenen.

Omroep Gelderland maakte dit FILMPJE over het initiatief.

Architectenburo Koos van Lith maakte al enkele fraaie tekeningen en impressies (kijk ook hier) van de toekomstige theeschenkerij:
theeschenkerij_theetuin_de_Goffert_schets_tekening theeschenkerij_theetuin_de_Goffert_locatie theeschenkerij_theetuin_de_Goffert_foto_montage_van_Lith theeschenkerij_theetuin_de_Goffert

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *