Ploegstraat

Portaal gaat 114 appartementen verhuren aan de Ploegstraat, verdeeld over vijf woningblokken aan het Goffertpark (project Frijthof).

Augustus 2011  kregen de eerste huurders de sleutel van hun nieuwe appartement in het plan Frijhof aan de Ploegstraat in Nijmegen. Portaal heeft de 114 appartementen gekocht, waarvan 90 in de sociale huur. De resterende 24 zijn vrije sector huurappartementen.

Bouwbegeleiding
De huurders tekenden hun huurcontract in de bouwkeet en werden aansluitend rondgeleid. Via de parkeergarage, langs de berging ging het met de lift naar de etage van hun appartement. De bouwbegeleidster had de woning van tevoren al helemaal geïnspecteerd en eventuele opleverpunten direct aan de aannemer doorgegeven. Nu liepen de huurders met haar het appartement helemaal door. De eerste periode kunnen de huurders met hun vragen en klachten terecht bij de bouwbegeleidster.

Competitie
Al in 2006 werd een ontwikkelcompetitie gehouden. Na een ronde langs omwonenden en diverse commissies kwam het plan Frijhof als beste uit de bus. Dankzij Kalliste woningbouwontwikkeling, Giesbers Groep, architectuurstudio Herman Hertzberger én Buro Lubbers landschapsarchitectuur & Stedelijke ontwikkeling, is dit plan nu aanbouw. Aan het laatste appartementenblok, waar nog appartementen te huur zijn, wordt nog gewerkt. De eengezinskoopwoningen zijn al bewoond.

Ongedeelde stad
Dit bouwproject bevindt zich in een wijk waar Portaal tot nu toe geen woningen bezat, de Muntenbuurt. Het project draagt daarmee bij aan de ongedeelde stad, dat wil zeggen: meer verschillende soorten woningen met uiteenlopende prijsklassen in alle Nijmeegse wijken. Met andere woorden: de eenzijdigheid van wijken moet doorbroken worden. Portaal zorgt hiermee voor sociale huurwoningen in een wijk waar vooral koopwoningen zijn.

Woonlasten
De appartementen hebben een oppervlakte tussen 65 en 80 m2 , twee slaapkamers, een eigen parkeerplaats. De prijs is inclusief een parkeerplaats in de garage en inclusief servicekosten. Voor de sociale huur is huurtoeslag mogelijk. En niet onbelangrijk: de woning heeft een energielabel A! Dat levert lage stookkosten op. Hierdoor blijven de woonlasten in totaal toch betaalbaar.
– Bekijk de plattegrond.

Toewijzing via Entree.

Vrije sector
De selectie van kandidaten voor appartementen in de vrije sector startte in september 2010, en vond plaats op basis van loting.

Zie ook http://www.frijhof.nl/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *